Високо кръвно и ритъмни нарушения са най-честите оплаквания на пострадалите от

...
Високо кръвно и ритъмни нарушения са най-честите оплаквания на пострадалите от
Коментари Харесай

Пострадалите в Карловско най-често с високо кръвно и ритъмни нарушения - Здраве

Високо кръвно и ритъмни нарушения са най-честите недоволства на потърпевшите от наводненията в Карловска област. Това регистрираха дежурните екипи от УМБАЛ „ Проф. доктор Александър Чирков “, които бяха изпратени на терен, оповестиха от болничното заведение.

Около 20 индивида са прегледани от лекарите за няколко часа. Една жена е била превозена с кола за спешна помощ до болничното заведение в Карлово. Тя е с контузия на рамото, след падане при физическа работа.

„ Оплакванията от хипертония са свързани с прекарванията – напрежение, стрес, нечистотия, тежка физическа активност. “, разяснява доктор Ани Попова от Клиниката по кардиология в лечебното заведение.

„ Има доста потърпевши къщи. Хората са потресени от случилото се. По-малко потърпевшите оказват помощ на по-тежко засегнатите. Те имат най-голяма потребност от дезинфектанти “, описа доктор Кристина Смелова от Клиниката по анестезиология.

Медиците са позиционирани пред общините на село Богдан и село Каравелово. В проектите им е заложено да обходят част от местата, недостъпни с кола. Освен обзор и премерване на съществени индикатори те оказват прочувствена и психическа поддръжка на потърпевшите.

От управлението на болничното заведение ще изпратят болничен психолог, който ще окаже помощ на хората с психически проблеми.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР